onsdag 23. september 2009

Økende blind vold i Norge..

Leser med skrekk og vantro at blind vold i Norge stadig øker. Tidlig i dag morges kunne jeg i både BA og VG lese om en østeuropeisk ung fyr i midten av 20-årene, som vissnok snakker grebokken norsk, hadde helt uprovosert gått løs på en bussjåfør i den tro at bussen skulle kjøre i fra ham, mens bussen egentlig skulle stoppe ved selve busstoppet noen få meter unna. Videoen lagt ut på BA og VGs nettside viser fyren sammen med en jente springer mot bussen idet bussen skal til å stoppe mot busstoppet i nærheten. Fyren virker hissig og hamrer løs på døra og peker. Bussjåføren forbereder seg ved å holde ene armen oppe for å gjøre seg klar til forsvar, åpner døren og fyren stormer mot bussjåføren idet bussjåføren prøver å dytte ham bort for å begrense skadene. Fyren liker det dårlig og slår til med full kraft, som man ser på videoen. Mens VG valgte å sensurere videoen, tok BA det skrittet å usensurere videoen helt lovlig og med full godkjenning fra politiet i håp om at vitner ville gjenkjenne gjerningsmannen og tipse politiet, noe de angivelig skal ha gjord nå og fyren kan vente seg en ganske streng straff. Den stakkars bussjåføren er for tiden sykmeldt som følge av slagene han fikk, selv om han ikke pådro seg noen alvorlige skader..

Mitt inntrykk som jeg sitter med her er at skal vi i anno 2009 akseptere noe slikt? Hva skjer med menneskeheten? Er vi blitt så selvdestruktive og tankeløse av natur at vi har glemt alt som har med følelser, fornuft, lov og orden å gjøre? Hvor ble det av hjernen til denne fyren som slo? Lot han den være hjemme, eller frøs han den uheldigvis ned i fryseboksen? Er det ikke slik at vi bør ta oss sammen, begynne å bli fornuftige og slutte å fokusere på oss selv og begynne å gjøre de rette tingene på rett måte? Innse at verden ikke utelukkende bare dreier seg om oss selv, men om så mange andre og andre ting?

Kan godt forstå at man gjerne blir frustrert når man ser eller føler at buss ikke kommer i tide, eller ser ut til å kjøre fra en. Det skjer gjerne og har sikkert skjedd, men i stedet for å ty til vold og forværre problemer både for seg selv og andre, ville det vært langt mer intelligent, modent og reflekterende å sitte seg ned alle sammen og finne til felles løsninger for alle parter gjennom gjensidig, rolig og grei kommunikasjon? Det skal faktisk ikke mye til..

Personlig aksepterer jeg overhodet ikke dette som skjedde, som skjedde bussjåføren. Det er helt uakseptabelt og det må ta slutt. Det hører ikke hjemme noen sted. Det er lite voksent og temmelig umodent. Sånt skaper utrygghet og slike ting vil føre til at et samfunn splittes totalt..

Noen andre som er enige? Skriv deres mening i kommentaren i bloggen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar